ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2014
Κατασκευή: 2014
Εμβαδόν καταστήματος: 80.00 τ.μ
Εμβαδόν βοηθητικών χώρων: 80.00 τ.μ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Bar & Restaurant  Ύλη & Κτίριο  08/2015   55

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΡΓΟΥ

Ομάδα Μελέτης: Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου,
Ειρήνη Καρναχωρίτη, Ελευθερία Χατζή

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ STINKING BISHOP
ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΑΘΗΝΑ

Πρόκειται για  γνωστό εστιατόριο της Πατριάρχου Ιωακείμ που μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο επιφανείας  179.50 m2.
Το κατάστημα αναπτύσσεται σε  δύο επίπεδα, ισόγειο και υπόγειο (βοηθητικοί  χώροι). Στόχος ήταν η δημιουργία ενός  λιτού και  “ζεστού” χώρου με χρήση ανοιχτής κουζίνας, εμφανούς κάβας και bar σε ένα ενιαίο επίπεδο και με δυνατότητα λειτουργικής-οπτικής ενοποίησης με τον υπάρχοντα εξωτερικό χώρο.
Η κεντρική είσοδος και η βασική κίνηση προς την σκάλα του υπογείου ορίζουν και τις λειτουργικές  ζώνες του καταστήματος στο ισόγειο. Το  bar και η κάβα  στο δεξί τμήμα και η ανοιχτή κουζίνα με τον κυρίως χώρο των  τραπεζοκαθισμάτων  στο αριστερό.
Μεγάλα επάλληλα ή σπαστά υαλοστάσια ενοποιούν τον εσωτερικό χώρο με το εξωτερικό καθιστικό. Ένα φράγμα φυτών με προστασία από γυαλί με την βοήθεια της μεγάλης τέντας προστατεύει τον εξωτερικό χώρο τραπεζοκαθισμάτων τις ψυχρότερες μέρες.
Η χρήση του kourasanit  σε όλες τις επιφάνειες σε γαιώδη  χρώματα,  το ξύλινο πάτωμα σε φυσικό χρώμα και ο τονισμός κάποιων στοιχείων (καναπές, τοίχοι κάβας, τοίχοι ανοιχτής κουζίνας)  καθώς και τα τραπεζοκαθίσματα σε κατεύθυνση σπιτικής τραπεζαρίας, ορίζουν την τελική εικόνα του χώρου. Όλα τα έπιπλα είναι σε φυσικό ξύλο δρυς βουρτσισμένη.
Δόθηκε μεγάλη προσοχή στον φωτισμό και στην ακουστική του χώρου.