ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 1996
Κατασκευή: 1996
Επιφάνεια οικοπέδου:  850.00 τ.μ
Επιφάνεια πρατηρίου:  848.04 τ.μ

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΡΓΟΥ

Ομάδα Μελέτης: Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη
Παπασπηλιοπούλου
Σχεδιάστρια: Πάττυ Κεράτσα
Φωτογραφία: Νίκος Λυκούδης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

ΜΙΚΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΚΑΜΝΑΚΙ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΜΥΚΟΝΟΣ

Στόχος ήταν η δημιουργία όχι ενός εμπορικού κέντρου με την κλασσική έννοια αλλά η ένταξη του κτιρίου στον ιστό της πόλης σαν συνέχειά του.
Με αυτό τον τρόπο διασπάστηκε το σύνολό του σε διαφορετικούς κύβους ψηλότερους και χαμηλότερους, μεγαλύτερους και μικρότερους, με εσοχές και εξοχές και με διαφορετικές συνδέσεις μεταξύ τους, σκάλες, γέφυρες, κλπ.
Το κτίσμα οπισθοχώρησε στο πίσω τμήμα του οικοπέδου αφήνοντας μια ελεύθερη αυλή- πλατεία στο μπροστινό τμήμα, χώρο στάσης και αναμονής των επισκεπτών.
Στον κυρίαρχο γωνιακό όγκο το 2ο επίπεδο τοποθετήθηκε στο πίσω τμήμα του κτηρίου, δημιουργώντας μια μεγάλη βεράντα με θέα στην πόλη και το λιμάνι.
Υλικά: πατητός ακανόνιστος σοβάς στους τοίχους, ακανόνιστες και ορθογωνισμένες σχιστόπλακες στα δάπεδα, εμφανείς ξύλινες οροφές, ξύλινα κουφώματα σε χρώμα γαλάζιο, και τοπική πέτρα.
Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο από την είσοδο της πόλης επάνω από το παλιό λιμάνι στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από την πόλη στις παραλίες, το αεροδρόμιο και την Άνω Μερά.