ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2016 – 2018
Κατασκευή: 2016 –
Εμβαδόν Οικοπέδου: 4300.00 τ.μ.
Εμβαδόν Κτίσματος: 350.00 τ.μ.

 

ΔIΑΚΡΙΣΕΙΣ
BIGSEE Architecture Φεστιβάλ 2020: Winner (Λουμπλιάνα Σλοβενία)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
hotels & Luxury Resorts in Greece, ύλη & κτίριο 2018 Νο85
AECCafe, www10.aeccafe.com,  03/2020                                                                                                                   

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΡΓΟΥ

Ομάδα Μελέτης: Νίκος Λυκούδης,
Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Ελευθερία Χατζή, Κωνσταντίνος Πλατύρραχος, Ελίνα Φουτσιτζόγλου

Φωτογραφία: Παναγιώτης Βουμβάκης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

LEGACY SUITES
Δεσποτικά, Μύκονος

Λίγο έξω από την χώρα Μυκόνου και με κεντρικό πυρήνα την παλιά κατοικία του διάσημου βιολιστή Yehudi Menuhin που επεκτάθηκε, τροποποιήθηκε με πλήρη ανακατασκευή και αλλαγή όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων δημιουργήθηκε ένα μικρό ξενοδοχείο με σουίτες πλήρως εξοπλισμένες.

Το οικόπεδο έχει μεγάλη κλίση και θέα προς την παραλία της Μεγάλης Άμμου.

Η ποικιλία διαδρομών και οι διαφορετικές προσβάσεις προς τα δωμάτια δημιουργούν οπτικές φυγές με εναλλαγές προς τη θάλασσα και τα τμήματα στεριάς.

Υλικά: πατητός ακανόνιστος σοβάς στους εξωτερικούς τοίχους, πατητή τσιμεντοκονία στους εσωτερικούς τοίχους και τα λουτρά, φυσική πέτρα στα δάπεδα, ξύλα στο φυσικό χρώμα στις πέργκολες πατημένο χώμα και φυσικά βοτσαλωτά στους εξωτερικούς χώρους.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επίπλωση και τον φωτισμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

 

THE GARDEN ALL DAY BAR

Δεσποτικά, Μύκονος

Στα χαμηλότερα επίπεδα του οικοπέδου με ξεχωριστή πρόσβαση από σκάλες, ράμπες, επίπεδα και με συνδυασμό από πέργκολες, μικρή πισίνα, υπαίθριο bar, χώρο ανοιχτού θεάτρου με κερκίδες, ξύλινες εξέδρες θέασης, καθιστικό με ποικιλία επίπλων και υφών και με έμφαση στο πράσινο που ήδη προϋπήρχε και επαυξήθηκε, δημιουργήθηκε ένα all day bar-εστιατόριο με πολύ ωραία θέα στη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

Αρωματικά φυτά της υπαίθρου, ελιές και δέντρα της Μυκόνου μεταφυτεύτηκαν για να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερο φυσικό-χαλαρό περιβάλλον.

Σύγχρονα στοιχεία που συνάδουν με την τοπική αρχιτεκτονική παράδοση χρησιμοποιήθηκαν με στόχο μια νέα εικόνα και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.