ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2015
Κατασκευή: 2015
Εμβαδόν Καταστήματος: 307.60 τ.μ

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ύλη & Κτίριο 11/2017 108

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΡΓΟΥ

Ομάδα Μελέτης: Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Ελευθερία Χατζή
Φωτογραφία: Παναγιώτης Βουμβάκης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΝΥΦΙΚΩΝ Demetrios
ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥ 91,  ΑΘΗΝΑ

To κατάστημα καταλαμβάνει τον πρώτο όροφο σε κτίριο επί των οδών Ερμού και Βουλής στο Σύνταγμα και έχει εμβαδό 307,60m2.
Για τη λειτουργία του ο χώρος χωρίστηκε σε ζώνες. Τη ζώνη κοινού, που περιλαμβάνει την υποδοχή, αναμονή και έκθεση βραδυνών φορεμάτων, τις ζώνες βιτρινών επί των ανοιγμάτων προς την Ερμού και Βουλής, τη ζώνη δοκιμαστηρίων με τον χώρο αποθήκευσης νυφικών για άμεση επικοινωνία των δύο αυτών λειτουργιών η οποία απαιτείται, και τη ζώνη εργασίας και βοηθητικών χώρων που περιλαμβάνει το χώρο εργαστηρίου, πλύσης, λογιστηρίου και χώρων υγιεινής.
Κυρίαρχο χρώμα είναι το λευκό για να δοθεί καθαρότητα στο χώρο αλλά και για την άμεση σχέση του με το αντικείμενο, τα νυφικά. Μαύρες επιφάνειες τονίζουν ξεχωριστές λειτουργίες σε αντίθεση  με το ενιαίο λευκό.
Χρησιμοποιήθηκαν διάτρητα διαχωριστικά για την εκμετάλλευση φυσικού φωτός από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, ξύλο σε φυσικό χρώμα, λευκά έπιπλα και καθρέφτες σε επιλεγμένα σημεία. Δόθηκε μεγάλη προσοχή στον φωτισμό κάθε χώρου του καταστήματος.