ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2021
Κατασκευή: 2022
Εμβαδόν οικοπέδου: 1072.00 τ.μ.
Εμβαδόν κτίσματος: 400.00 τ.μ.

ΔIΑΚΡΙΣΕΙΣ

100% Hotel Design Awards 2022: Shortlisted 

Arcello Awards 2023,Hotel Interior of the Year: Finalist


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ek-THE HOTEL ISSUE   11/2022   Τ.272
Ύλη & κτίριο,HOTELS 2022
ΚΤΙΡΙΟ ARCHITECTURE, Ιούλιος-Αύγουστος 2023
inn hotel,Τεύχος 3, Ετήσια έκδοση 2023-2024
Archetype,Ιούλιος 2024

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   ΕΡΓΟΥ

Αρχιτεκτονική μελέτη: Paly Αρχιτέκτονες (Νίκος Λυκούδης-Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου)
Συνεργάτες Αρχιτέκτονες: Ειρήνη Τριχά, Ιλεάνα Τόλη, Όλγα Κουτρουμάνου, Ίλια Μπέμπη
Σχεδιάστρια: Πάττυ Κεράτσα
Επίβλεψη: Νίκος Λυκούδης
Διακοσμητής: Μάνος Κυπριτίδης
Φωτογραφία: Παναγιώτης Βουμβάκης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

hom Hotel, Σαντορίνη


Στην Οία με θέα την Θηρασιά και το πέλαγος, σε οικόπεδο με κλίση, αναπτύσσεται το ξενοδοχείο, με ανεξάρτητες σουίτες και κοινόχρηστους χώρους (reception, εστιατόριο, πισίνα) στο οποίο έγινε πλήρης ανακατασκευή, ως προς τη λειτουργία και την αισθητική.

Στόχος ήταν η ενοποίηση της τελικής εικόνας του ξενοδοχείου ως διακριτό σύνολο, η λειτουργικότητα σε όλους τους χώρους, η εκμετάλλευση της θέας και του προσανατολισμού και ο σεβασμός του τοπικού αρχιτεκτονικού ιδιώματος. Με στοχευμένες επεμβάσεις σε κάθε χώρο ξεχωριστά, έγινε προσπάθεια δημιουργίας οικείας ατμόσφαιρας που θυμίζει μικρές ανεξάρτητες κατοικίες και όχι ξενοδοχειακό ύφος.

Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία αρχιτεκτονικά και υλικά που δένουν με την τοπική αρχιτεκτονική και όλες οι επεμβάσεις έγιναν με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πατητή τσιμεντοκονία χρώματος γκρι στους τοίχους και τις οροφές, γκρι πλακάκια στα δάπεδα, ξύλινα κουφώματα και έπιπλα από φυσική δρυς, πέτρα λευκού και μαύρου χρώματος, deck σε σκούρο γκρι χρώμα. Εξωτερικά χρησιμοποιήθηκε πατητός σοβάς σε γκρι χρώμα, εμφανή πέτρα Σαντορίνης και πέτρα σε γκρι χρώμα.

Τα εξωτερικά δάπεδα επενδύθηκαν με πλακάκια γκρι χρώματος υφής μωσαϊκού, φύτευση ενώ γκρι και μαύρα βότσαλα συμπληρώνουν μαζί με την επίπλωση από φυσικά υλικά τους εξωτερικούς χώρους.