ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2019
Κατασκευή: 2019
Εμβαδόν Καταστήματος: 970.00 τ.μ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΥΛΗ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΟ   05-06/2021   Τ.114

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   ΕΡΓΟΥ

Υπεύθυνος Μελέτης: Νίκος Λυκούδης
Ομάδα μελέτης:  Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Σοφία Περπινιά
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Πρόκειται για γραφεία δίοικησης γνωστής εταιρείας που βρίσκονται στην περιοχή του Συντάγματος σε κτήριο επί της οδού Πανεπιστημίου. Καταλαμβάνουν  έναν αυτόνομο όροφο καθαρού ορθογώνιου παραλληλογράμμου επιφάνειας 970.00μ2. Ζητούμενο της πρότασης ήταν η κατά το δυνατόν ισοδύναμη αντιμετώπιση των γραφείων ως προς τον φωτισμό και αερισμό, και η χωροθέτηση των ανωτάτων στελεχών στην πλευρά της όψης προς την οδό Πανεπιστημίου Δυο διάδρομοι κατά το μήκος της κάτοψης ορίζουν γραφεία προς τις όψεις του κτηρίου που επιτρέπουν άμεσο φωτισμό-αερισμό δημιουργώντας μια “ελεύθερης διάταξης” κεντρική ζώνη πιο ανοιχτή και διαμπερή για χρήσεις reception, αναμονής, γραμματείας, συνεδριάσεων κλπ. Ζητούμενο επίσης ήταν η απόλυτη ηχομόνωση μεταξύ των γραφείων. Χρησιμοποιήθηκαν ειδικά υλικά στις τοιχοποιίες , στις οροφές και στα μηχανήματα κλιματισμού-εξαερισμού. Άλλα υλικά: ξύλινα ηχομονωτικά χωρίσματα και πόρτες με ένθετα διπλά υαλοστάσια, μοκέτες στα δάπεδα δυο χρωματισμών (ανοιχτό γκρι στα γραφεία- μπλε στους κοινόχρηστους χώρους της κεντρικής ζώνης), μεταλλικές λωρίδες με γραμμικά φωτιστικά στην ψευδοροφή του κεντρικού χώρου, οροφές από γυψοσανίδα σε υπόλευκο χρώμα στα γραφεία, αλουμίνια σε φυσικό χρώμα ανοδίωσης στα κουφώματα, μάρμαρα λευκά και μαύρα σε λουτρά και κουζίνα. Τοποθετήθηκε υπερυψωμένο δάπεδο για πιο εύκολη κατανομή και επίσκεψη των εγκαταστάσεων. Ειδικά ηχομονωτικά υαλοστάσια τοποθετήθηκαν σε δεύτερο επίπεδο σε σχέση με τα κουφώματα για ελαχιστοποίηση του θορύβου. Χρησιμοποιήθηκαν ειδικά συστήματα αυτοματισμών για τον φωτισμό και για την λειτουργία περσίδων και ρόλερ.