ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ GLORIA JEANS

 

Ανάθεση μετά από κλειστό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Τοποθεσία: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”
Μελέτη: 2008
Κατασκευή: 2008
Εμβαδόν Καταστήματος: 280 τ.μ.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   ΕΡΓΟΥ

Ομάδα Μελέτης: Νίκος Λυκούδης,
Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Κατερίνα Αργυροπούλου
Σε συνεργασία με το γραφείο OTTO DESIGN INTERIORS AUSTRALIA

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ GLORIA JEANS
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΠΑΤΑ

Πρόκειται για κατάστημα καφέ, γνωστής διεθνούς αλυσίδας, μέσα στο χώρο αναχωρήσεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Το κατάστημα χωρίζεται σε τρεις λειτουργικές «ζώνες». Ζώνη καθιστικού με κεντρική είσοδο και ανάπτυξη σε όλο το πίσω μέρος του καταστήματος, ζώνη βιτρινών- counter- ταμείου δεξιά και προς το όριο του καταστήματος, και ζώνη πώλησης αντικειμένων και διακοσμητικών στην αριστερή πλευρά.
Ο χώρος πώλησης καφέ τοποθετήθηκε στην όψη του καταστήματος ώστε να υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης τόσο των καθισμένων όσο και των διερχoμένων ταξιδιωτών. Έτσι δημιουργείται ένα «προστατευμένο» καθιστικό στο πίσω μέρος με καναπέδες, πολυθρόνες, τραπεζοκαθίσματα και οθόνες ενημέρωσης. Πίσω από το χώρο πώλησης δημιουργήθηκε, με άμεση σύνδεση, αποθηκευτικός χώρος- γραφείο.
Στο όριο του καθιστικού με τον ευρύτερο κοινόχρηστο χώρο του αεροδρομίου, τοποθετήθηκε διαχωριστικό έπιπλο από γυαλί και ξύλο, με σήμανση του καταστήματος για επίτευξη ιδιωτικότητας του εξωτερικού καθιστικού.
Χρησιμοποιήθηκαν υλικά που δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα: φυσικό ξύλο στις επενδύσεις των τοίχων και στις οροφές, συνθετικό δάπεδο σε απομίμηση ξύλου για κάλυψη των αυστηρών προδιαγραφών του αεροδρομίου, υπόλευκο μάρμαρο, γραφικές συνθέσεις στο ύφος της εταιρείας και γαιώδη χρώματα.