ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2013
Κατασκευή: 2014
Εμβαδόν καταστήματος: 50.41 τ.μ


Δημοσιεύσεις

Deco (marie claire) καλοκαίρι 2014 Luxury Seasons 02/2016  1
Bar & Restaurant Ύλη & Κτίριο 08/2015   55

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΡΓΟΥ

Ομάδα Μελέτης: Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Γκολφομήτσου Μαρίνα, Χατζή Ελευθερία
Φωτογραφία: Παναγιώτης Βουμβάκης

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

CARPO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ
ΨΥΧΙΚΟ, ΑΤΤΙΚΗ

Πρόκειται για το τρίτο κατάστημα της αλυσίδας  μετά από αυτό του Κολωνακίου και του Λονδίνου το οποίο οργανώνεται σε συνολικό χώρο 62.50m2. Τα καταστήματα συνδυάζουν την πώληση ξηρών καρπών ψημένων σε φούρνο εντός του καταστήματος, φρέσκου καφέ, αποξηραμένων φρούτων και χειροποίητης σοκολάτας.
Η ύπαρξη παταριού στο μισό της επιφάνειας του ισογείου δημιουργεί διώροφο χώρο στο μπροστινό του τμήμα, δίνοντας μεγάλο ύψος στην όψη και στην είσοδό, βοηθώντας τις τρεις βασικές εσωτερικές όψεις να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική και προβολή των στοιχείων του καταστήματος.
Η δημιουργία ανασυρόμενου κουφώματος στην όψη του καταστήματος και εξωτερικού πάσου ορθίων “βγάζει ” τη ζώνη του καφέ προς τον κοινόχρηστο χώρο και ορίζει την είσοδο, την βασική κίνηση προς το εσωτερικό του καταστήματος  και τις λειτουργικές ζώνες του χώρου.
Η βοηθητική σκάλα του παταριού που κρύφτηκε πίσω από τον τοίχο στο βάθος του καταστήματος αφήνει προς  εκμετάλλευση ενιαίο το χώρο.
Τα υλικά συσκευασίας των προϊόντων (τσουβάλια, σακούλες, τενεκέδες κ.λ.π.) χρησιμοποιήθηκαν σαν σκηνογραφία και διακόσμηση του χώρου παράλληλα με τα προϊόντα.  Τα υλικά χρησιμοποιούνται στη φυσική τους μορφή (ξύλο, μέταλλο, μάρμαρο).