ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Χρόνος Μελέτης: 2015
Χρόνος Αποπεράτωσης: 2015
Εμβαδόν Καταστήματος: 74.16 τ.μ.

 

ΔHMOΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΡΓΟΥ

Ομάδα Μελέτης: Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Ελευθερία Χατζή

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
No7 MONTPELIER STREET, KNIGHTSBRIDGE, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τα καταστήματα CARPO συνδυάζουν την πώληση ξηρών καρπών ψημένων σε φούρνο εντός του καταστήματος, φρέσκου καφέ, αποξηραμένων φρούτων και χειροποίητης σοκολάτας.
Το νέο κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, σε μία περιοχή που αναπτύσσεται κυρίως εμπορική δραστηριότητα.
Πρόκειται για το τέταρτο κατάστημα της αλυσίδας. Στόχος ήταν αφενός η διατήρηση της ταυτότητας που έχουν τα προηγούμενα καταστήματα, αφετέρου η εισαγωγή νέων αρχιτεκτονικών στοιχείων που θα εξελίξουν και θα ανανεώσουν την εικόνα των καταστημάτων.
Σε χώρο εμβαδού 74.16τ.μ. αναπτύχθηκαν  αφ΄ενός σαφώς διαχωρισμένες λειτουργικές ζώνες, και παράλληλα συνδυάστηκαν υλικά και χρώματα. Για πρώτη φορά εισάγεται σε κατάστημα της αλυσίδας ξεχωριστή ζώνη καθιστικού στο ενδιαμεσο του χώρου, μεταξύ ζώνης έψησης και ταμείου.
Η δημιουργία ανασυρόμενου κουφώματος στην όψη και εξωτερικού πάσου ορθίων “βγάζει” τη ζώνη του καφέ προς τον κοινόχρηστο χώρο και ορίζει την είσοδο, την βασική κίνηση προς το εσωτερικό του καταστήματος και τις λειτουργικές ζώνες του χώρου.
Διάτρητα μεταλλικά στοιχεία, ιδιαίτερα φωτιστικά και τα ίδια τα υλικά συσκευασίας των προιόντων χρησιμοποιήθηκαν σαν σκηνογραφία και διακόσμηση του χώρου (τσουβάλια, τενεκέδες, σακκούλες κ.λ.π.).
Υλικά κατασκευής:μαύρο και λευκό πλακάκι σε σχήμα τούβλου,σουηδική ξυλεία σε γκρι-καφέ χρώμα, δρυς βουρτσισμένη σε φυσικό χρώμα, μαύρα μεταλλικά στοιχεία, μάρμαρο σε καφέ χρώμα.