ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2021
Κατασκευή: 2021
Εμβαδόν Καταστήματος: 105.00 τ.μ.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   ΕΡΓΟΥ

Ομάδα μελέτης: Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Ειρήνη Τριχά, Ιλεάννα Τόλη

Φωτογραφίες: Γιάγκος Παπαδόπουλος, Φιλοποίμην Λυκούδης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

CARPO HANS CRESCENT, ΛΟΝΔΙΝΟ.

 

Τα καταστήματα CARPO συνδυάζουν την πώληση ξηρών καρπών ψημένων σε φούρνο εντός του καταστήματος, φρέσκου καφέ, αποξηραμένων φρούτων και χειροποίητης σοκολάτας.

Πρόκειται για το τέταρτο κατάστημα της εταιρείας στο Λονδίνο.

Η κατασκευή ανακλινόμενου κουφώματος στην όψη του καταστήματος και εξωτερικού πάσου ορθίων “βγάζει ” τη ζώνη του καφέ προς τον πεζόδρομο και ορίζει την είσοδο, την βασική κίνηση προς το εσωτερικό του καταστήματος  και τις λειτουργικές ζώνες του χώρου. Στο πάσο αυτό, που αποτελεί σήμα κατατεθέν στα προηγούμενα καταστήματα, κατασκευάζεται από πράσινο μάρμαρο Τήνου ενώ από κάτω, δημιουργούνται εσοχές στην ξύλινη βιτρίνα με παρεμφερή διακοσμητικά.

Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται πράσινο μάρμαρο Τήνου και μασίφ καρυδιά στην όψη του καταστήματος.

Τα φυσικά υλικά και οι γήινες αποχρώσεις επιλέχθηκαν για να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα και την αίσθηση του οικείου. Οι ξύλινες ραφιέρες, ο πάγκος του καφέ με μάρμαρο και ξύλο, η γυάλινη προθήκη με τα ταψιά ξηρών καρπών, σχεδιάστηκαν για την καλύτερη οργάνωση και προβολή των προϊόντων. Αναρτημένο σύστημα με προβολείς σε ράγες αναδεικνύουν τα προϊόντα και σημειακά κρεμαστά φωτιστικά τονίζουν στοιχεία και δίνουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Χειροποίητα επιχρυσωμένα κρεμαστά φωτιστικά ως νέα στοιχεία στον ορίζοντα του καταστήματος. 

Στην όψη ξεχωρίζουν το μεγάλο κυκλικό φωτιστικό-σήμα ιδιοκατασκευή, το πάσο και το ξύλινο κούφωμα που ισορροπούν με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Τα υλικά συσκευασίας των προϊόντων (τσουβάλια, κουτιά, σακούλες, τενεκέδες κ.λπ.) χρησιμοποιήθηκαν σαν σκηνογραφία και διακόσμηση του χώρου.