ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2021
Κατασκευή: 2022
Εμβαδόν Καταστήματος: 180.00 τ.μ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Bar & Restaurant,2022

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   ΕΡΓΟΥ

Ομάδα μελέτης: Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Ειρήνη Τριχά, Ιλεάννα Τόλη, Ρόζα Κωνσταντινίδου

Φωτογραφίες: Mishaal Kumar

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

CARPO DUBAI MALL, Η.Α.Ε.

Η εταιρεία carpo ιδρύθηκε το 1991 στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων.

Το όνομα της εταιρείας είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία και την θεότητα Kαρπώ, που ήταν η θεότητα του Φθινοπώρου και υπεύθυνη για αυτή την εποχή του χρόνου, για την τροφή στην κοινότητα καθώς και την ωρίμανση και τη συγκομιδή των καρπών.

 

Το πρώτο κατάστημα Carpo στο Κολωνάκι ακολούθησαν 10 καταστήματα, 6 στην Αθήνα και 4 στο Λονδίνο. Η εταιρεία επεκτείνεται και στη Μέση Ανατολή με ένα νέο κατάστημα στο Dubai Mall στη τοποθεσία Fashion Avenue.

 

Το κατάστημα carpo στο εμπορικό κέντρο του Dubai σχεδιάστηκε για να δημιουργηθεί ένα αυθεντικό κατάστημα που συνδυάζει την πώληση ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων ψημένων στο φούρνο, χειροποίητης σοκολάτας και φρεσκοαλεσμένου καφέ. Αφετηρία της διαδικασίας σχεδιασμού ήταν η δημιουργία σαφώς καθορισμένων λειτουργικών ζωνών σε συνδυασμό με μια αίσθηση χωρικής ελευθερίας και μια ποικιλία υλικών και χρωμάτων σε σχέση με την τοπική κουλτούρα. Ως αποτέλεσμα, η διάταξη του καταστήματος χρησιμοποιεί τον παρεχόμενο χώρο με τρόπο που επιτρέπει στα προϊόντα να προβάλλονται και ταυτόχρονα ορίζει μια κινούμενη γραμμή ροής. Τα φυσικά υλικά και τα γήινα χρώματα επιλέγονται για να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα και μια αίσθηση οικειότητας, ενώ τα υλικά συσκευασίας των προϊόντων αποτελούν σημαντικό μέρος του εννοιολογικού σχεδιασμού και της διακόσμησης του καταστήματος με σκηνογραφικό τρόπο. Τα ξύλινα ράφια, οι πάγκοι από φυσικά φινιρίσματα καρυδιάς και το πράσινο μάρμαρο Τήνου, τα μπρούτζινα στοιχεία και τα χρώματα σε αντίθεση όπως κόκκινο – πράσινο και άσπρα – μαύρα πλακάκια σε σχήμα τούβλου, όλα αποσκοπούν στη δημιουργία ενός ζεστού αλλά πολυτελούς περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στον σχεδιασμό φωτισμού και στη διαμόρφωση της πρόσοψης του καταστήματος, που φιλοξενεί και μια ιδιαίτερη γωνιά τέχνης.

Στοιχεία όπως: το μπρούτζινο διαχωριστικό στην πλάγια όψη, οι μπρούτζινες βιτρίνες, η ποικιλία χρωμάτων και μοτίβων, τα κρεμαστά φωτιστικά από μπρούτζινες σφαίρες που θυμίζουν πολυέλαιο, μάρμαρο και ξύλινα φινιρίσματα, αντικατοπτρίζουν την παράδοση και την πολυτέλεια της Μέσης Ανατολής, ενώ ταυτόχρονα η λεπτομερής επιλογή αυτών των στοιχείων υπογραμμίζουν την ελληνική ταυτότητα της εταιρείας.