ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2014 – 2015
Κατασκευή: 2015 – 2016
Εμβαδόν Οικοπέδου: 1045.00 τ.μ.
Εμβαδόν Κτίσματος: 1250.00 τ.μ.


Δημοσιεύσεις

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΡΓΟΥ

Ομάδα Μελέτης: Νίκος Λυκούδης,
Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Ελευθερία Χατζή,
Μαρίνα Γκολφομήτσου, Κωνσταντίνος Πλατύρραχος

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ON THE ROCKS ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Ημεροβίγλι, Σαντορίνη

Ξενοδοχείο που αναπτύσσεται σε μεγάλη κλίση, με ανεξάρτητα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους σε διαφορετικά επίπεδα (reception, εστιατόριο, πισίνα) στο οποίο έγινε πλήρης ανακατασκευή και ανακαίνιση.
Η κατασκευή έγινε σε δύο φάσεις, το 2015 και το 2016 λόγω του μεγάλου όγκου των απαιτούμενων εργασιών.
Στην ανάπτυξη του ξενοδοχείου προστέθηκαν δύο ακόμα κτίσματα, που διαμορφώθηκαν το ένα σε μία ανεξάρτητη σουίτα και το άλλο που ήταν διώροφο χωρίστηκε σε δύο σουίτες, μία σε κάθε επίπεδο.
Δημιουργήθηκαν επιπλέον χώροι κοινόχρηστοι, με την κατασκευή μεταλλικής επέκτασης επάνω από την πισίνα και την εκμετάλλευση δωμάτων ως χώρων εξωτερικών καθιστικών των δωματίων.
Στόχος της επέμβασης ήταν η βελτίωση της λειτουργικότητας, η ενοποίηση της εικόνας σαν σύνολο, η εκμετάλλευση της θέας και του προσανατολισμού σε όλα τα δωμάτια με στοχευμένες επεμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε χώρου χωριστά.
Αρχιτεκτονικά στοιχεία που δένουν με την τοπική αρχιτεκτονική, χρησιμοποιήθηκαν στην προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας σύγχρονης εικόνας. Όλες οι επεμβάσεις έγιναν με γνώμονα τον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος και την υιοθέτηση στοιχείων που συνάδουν με την τοπική αρχιτεκτονική.
Υλικά: σοβάς πατητός λευκός στους τοίχους και τις οροφές, πατητές τσιμεντοκονίες στα δάπεδα των εσωτερικών χώρων, γκρι δάπεδα είτε με ειδικές βαφές, είτε με συνθετικό deck στους εξωτερικούς χώρους, πατητές τσιμεντοκονίες στα λουτρά σε χρώμα υπόλευκο, ξύλινα κουφώματα σε χρώμα γκρι, πέργκολες με ταβλάκι σε χρώμα λευκό.
Αλλάχτηκαν όλα τα έπιπλα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, έγινε νέα μελέτη φωτισμού με αλλαγή των υπαρχόντων φωτιστικών και προστέθηκε φωτισμός όπου έλειπε.