ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2014
Κατασκευή: 2015
Εμβαδόν οικοπέδου: 170.00 τ.μ.


Δημοσιεύσεις

Ύλη & Κτίριο 09/2015 105
Δομές 04/2016 137A

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   ΕΡΓΟΥ

Ομάδα Μελέτης: Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Μαρίνα Γκολφομήτσου, Ελευθερία Χατζή
Στατική Μελέτη: Πολυχρόνης Ρουσσάκης
Φωτογραφία: Παναγιώτης Βουμβάκης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
ATTIKH

Το κτιριολογικό πρόγραμμα προέβλεπε τη δημιουργία κατοικίας σε δύο επίπεδα για ζευγάρι με ένα παιδί στους δύο τελευταίους ορόφους σε παλαιά  πολυκατοικία στο όριο του αιγιαλού στο Μάτι, συνολικής επιφάνειας 170m2. Oι μετατροπές ήταν ουσιαστικές σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση, για να επιτευχθεί ο στόχος ενός σύγχρονου σπιτιού όπου η θέα και ο φυσικός φωτισμός θα ήταν κυρίαρχα.
Οι λιτές γραμμές, η τοποθέτηση και ενοποίηση των χώρων διημέρευσης στο επάνω επίπεδο λόγω της καλύτερης θέας, η δημιουργία W.C. και ξενώνα που ενώνεται με το καθιστικό , η εσωτερική νέα σκάλα που συνδέει τα δύο επίπεδα και η κατασκευή εσωτερικού λουτρού στο κυρίως υπνοδωμάτιο ήταν στα ζητούμενα.
Η θέα προς τη θάλασσα, οδήγησε στη δημιουργία μεγάλων επάλληλων και σταθερών υαλοστασίων στις μπροστινές όψεις του καθιστικού.
Στα μπαλκόνια τοποθετήθηκε υπερυψωμένο δάπεδο στο ίδιο ύψος με αυτό του καθιστικού για να  χωνευτούν οι οδηγοί των κουφωμάτων.
Η σκάλα με κεντρικό φορέα αιωρείται μεταξύ των δύο επιπέδων.
Χρησιμοποιήθηκε τσιμεντοκονία στο δάπεδο του καθιστικού και στους τοίχους των λουτρών, πάτωμα προλουστραρισμένο στα υπνοδωμάτια, και πλακάκια ή βότσαλα στα δάπεδα των λουτρών.
Το λευκό χρώμα σε όλους τους τοίχους,  τα ταβάνια, και τα έπιπλα της κουζίνας, βοηθάει στην αίσθηση εξοχικού σπιτιού και αυξάνει τη φωτεινότητα.
Ο εξωτερικός κάθετος  κήπος δημιουργεί εικόνα πρασίνου και κρύβει την οπτική της απέναντι  πολυκατοικίας προς το νότο.
Ο τεχνητός φωτισμός αναδεικνύει ξεχωριστές γωνιές του σπιτιού και δημιουργεί ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ηρεμίας σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και το τοπίο.