ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2017-2020
Κατασκευή: 2020
Εμβαδόν οικοπέδου: 502.33 τ.μ.
Επιφάνεια κτίσματος: 89.00 τ.μ.


ΔIΑΚΡΙΣΕΙΣ

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

                                                      


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΡΓΟΥ

Υπεύθυνος Μελέτης: Νίκος Λυκούδης
Ομάδα Μελέτης: Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Κωνσταντίνος Πλατύρραχος, Σοφία Περπινιά

Στατική Μελέτη: Ιωάννης Ευθυμίου

Υπεύθυνος εργοταξίου: Μανώλης Πιπεράκης

Διακοσμητής: Μάνος Κυπριτίδης

Φωτογραφία: Γιώργος Αναστασάκης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ

Ένα καθαρό ορθογώνιο , ένα κουτί με πλήρη και κενά είναι ο βασικός όγκος αυτού του μικρού σπιτιού. Τρία αρμυρίκια, σημείο ανάσας και σκιάς, είναι το υπερυψωμένο όριο του γηπέδου με την θάλασσα. Βράχοι, το μπλε του νερού προς νότο και το βραχώδες βουνό προς βορρά ορίζουν τον ελεύθερο χώρο. Η πισίνα που έχει ελεύθερο σχήμα ορίζεται από βράχους τις περιοχής σαν συνέχεια της θάλασσας, όπως όταν τα κύματα γεμίζουν με νερό μια εσοχή. Χρησιμοποιήθηκαν, φυσικά υλικά από την περιοχή, τοπική πέτρα, μέταλλα σε χρώμα της σκουριάς, ξύλα-κλαδιά καστανιάς, κουρασανιτ σε χρώμα του εδάφους εξωτερικά και γκρίζο εσωτερικά, πλάκες τύπου πέτρας στα δάπεδα, βουρτσισμένο ιρόκο στα κουφώματα. Το εξωτερικό δάπεδο από «πατημένο» χώμα και πελεκητή πέτρα της περιοχής. Η υπαίθρια πέτρινη κουζίνα-φούρνος «κλείνει» τον χώρο του εξωτερικού καθιστικού από την κεντρική είσοδο και συμπληρώνει την σύνθεση. Ένα καθαρό ορθογώνιο deck ορίζει το εξωτερικό καθιστικό και καταλήγει σε εξέδρα πάνω από την θάλασσα. Η φύτευση σαν κατάληξη του βουνού από επάνω.  Η ψηλή καμινάδα σημείο αναφοράς του σπιτιού. Μια μικρή κατοικία πάνω σχεδόν στην θάλασσα ενταγμένη στο τοπίο σε «συνομιλία» με τη φύση.