ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2016
Κατασκευή: 2016
Επιφάνεια καταστήματος:135,00 τ.μ.

 

ΔHMOΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   ΕΡΓΟΥ

Ομάδα Μελέτης: Νίκος Λυκούδης,
Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου, Ελευθερία Χατζή,
Κωνσταντίνος Πλατύρραχος, Σοφία Περπινιά
Φωτογραφία: Παναγιώτης Βουμβάκης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ EVEREST ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ- ΕΡΜΟΥ 2- ΝΙΚΗΣ, ΑΘΗΝΑ

Το πιο κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας επιλέχθηκε για τη δημιουργία μιας νέας εικόνας και την εφαρμογή νέων λειτουργικών στοιχείων. Προστέθηκαν νέα σημεία πώλησης pizza και ψωμιού.

Στόχος ήταν η χρήση και ο συνδυασμός υλικών φιλικών προς τον πελάτη αλλά και η δημιουργία ενός χώρου διαφορετικού που θα έδινε την αίσθηση της φρεσκάδας και ευχάριστης διαμονής στους επισκέπτες.

Υλικά όπως το μωσαϊκό στα δάπεδα, ο πράσινος τοίχος στην εξωτερική στοά, το φυσικά σκουριασμένο μέταλλο σε χοάνες και φωτιστικά, το ανεπεξέργαστο ξύλο, τα πλακάκια τύπου print στους τοίχους, και οι τσιμεντοκονίες σε διαφορετικούς τόνους του γκρι στον ένα διώροφο τοίχο, χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη του στόχου.

Ένα λευκό μεταλλικό διαχωριστικό με φυτά στο όριο του παταριού και σε όλο το ύψος τραβάει την προσοχή προς το καθιστικό. Στο πάνω μέρος του τοίχου της ζώνης του καφέ δημιουργήθηκε χάρτης του κέντρου της Αθήνας με τους βασικούς αρχαιολογικούς χώρους και αξιόλογα σημεία επίσκεψης ειδικότερα για τους τουρίστες.

Στο καθιστικό κυριαρχεί ο μεγάλος «πράσινος πάγκος» του εξωτερικού χώρου καθώς και τα μεγάλα ξύλινα πάσα στο πατάρι.