ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 2006
Κατασκευή: 2007
Εμβαδόν διαμερίσματος: 140 τ.μ


Δημοσιεύσεις

Ιδέες και Λύσεις για το Σπίτι   04/2008   275

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   ΕΡΓΟΥ

Ομάδα Μελέτης: Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη Παπασπηλιοπούλου
Σχεδιάστρια: Πάττυ Κεράτσα
Studio: Βαγγελης Πατεράκης
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΘΗΝΑ

Το οικογενειακό διαμέρισμα βρίσκεται στον πρώτο όροφο μιας κλασικής διπλοκατοικίας που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του ’70 για να καλύψει τις ανάγκες μιας πενταμελούς οικογένειας. Έγινε ανασχεδιασμός του διαμερίσματος σύμφωνα με τις ανάγκες των ιδιοκτητών , οι οποίοι επιθυμούσαν ανοιχτούς και φωτεινούς χώρους, αλλά και δύο δωμάτια – γραφεία που να εξασφαλίζουν ησυχία και απομόνωση. Οι εσωτερικοί τοίχοι γκρεμίστηκαν και η θέση της κουζίνας άλλαξε για να εξυπηρετήσει τη νέα διαρρύθμιση. Στο χώρο της παλιάς δημιουργήθηκε το ένα από τα δύο γραφεία, ενώ η βεράντα που βλέπει στην εσωτερική αυλή καλύφθηκε με πλάκες δημιουργώντας ένα ευχάριστο καλοκαιρινό καθιστικό. Η ανοιχτή κουζίνα αποτελεί συνέχεια της τραπεζαρίας. Τμήμα του καθιστικού καλύφθηκε από τη γωνιά  μουσικής και τηλεόρασης. Το δεύτερο γραφείο του διαμερίσματος δημιουργήθηκε στο δώμα του σπιτιού που παλιά ήταν αποθήκη. Στην ανακαίνιση κατασκευάστηκε εξωτερική σκάλα και η παλιά αποθήκη μεταμορφώθηκε σε γραφείο – εργαστήριο.