ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΡΓΟΥ

Μελέτη: 1994
Κατασκευή: 1994
Εμβαδόν Καταστήματος: 540.00 τ.μ.

 

Δημοσιεύσεις

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   ΕΡΓΟΥ

Ομάδα μελέτης: Νίκος Λυκούδης, Ισμήνη
Παπασπηλιοπούλου
Φωτογραφία: Νίκος Λυκούδης

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ GOODY’S
ΠΑΤΗΣΙΩΝ 53 ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ

Το κατάστημα βρίσκεται απέναντι από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στεγάζεται σε κτίριο του Τσίλερ και στόχος ήταν η διατήρηση και ανάδειξη αρχιτεκτονικών στοιχείων του δημιουργώντας παράλληλα ένα σύγχρονο κατάστημα. Διατηρήθηκαν οι παραδοσιακές οροφές, οι καμάρες και τα διακοσμητικά στοιχεία των όψεων και αναδείχτηκαν περιοχές με εμφανή λιθοδομή.
Αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα: υπόγειο με βοηθητικούς χώρους και τουαλέτες, ισόγειο με παρασκευαστήριο, κουζίνα, counter και καθιστικό και πατάρι με καθιστικό. Το πατάρι είναι μεταλλική κατασκευή ελεύθερη στο χώρο και αποτελείται από δύο τμήματα τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με γυάλινη γέφυρα, αφήνοντας διώροφο όγκο στην κεντρική αίθουσα.
Στον τοίχο απέναντι από την είσοδο τοποθετήθηκε πρωτότυπη γλυπτική κατασκευή της εικαστικού Λήδας Παπακωνσταντίνου.